Новини

Водіям в Україні готують нові штрафи з 1 листопада

Share

Щорічний перехід на зимову гуму з 1 листопада може стати обов’язковим в Україні. Законопроєкт із відповідним приписом зареєстровано у Верховній Раді, інформує Wheels News.

Номер переданого до парламенту документа – №8369. Автори ініціативи хочуть зобов’язати водіїв користуватися зимовими шинами до 31 березня включно. У пояснювальній записці вказується на значну кількість ДТП через невідповідну до сезону гуму і неврегульованість питання в чинній редакції ПДР.

Стимулювати українців до своєчасного “перевзування” автомобіля автори законопроекту пропонують за допомогою штрафів. Мінімальний розмір покарання – ₴340.

Прописані в документі новації поширюються, як на легкові, так і на вантажні авто. Для того, щоб ініціатива набула статусу обов’язкового до виконання закону, депутати мають проголосувати за неї більшістю голосів.

На поточний момент власники транспортних засобів обирають терміни заміни гуми самостійно, орієнтуючись на погоду, власний досвід та інші чинники.

Виробники шин рекомендують “перевзувати” авто під час падіння температури нижче +7°C.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Leave a Comment

View Comments

  • Ще треба прив'язати до часу 01.04. з 9-00 хтось прострочив якусь хвилину - палити автомобілі. Для цього видати поліції коктейлі молотова. Це я для повної абсурдності вещезгаданого Закону - тому що природа має свої закони і тепло і холодно стає не в прописані дати - кожен водій дбає про свої безпеку та пасажирів. А закручування гайок зовсім недоречне.

  • ото дурні ...змінювати шини не по даті, а по температурі ...

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024

Електричний пікап Toyota таки стане серійним

Японський електричний пікап Toyota Hilux EV таки стане серійною моделлю. Представлений наприкінці 2022 року електричний…

18.05.2024