Українських водіїв чекає штраф за неправильне перевезення тварин

0
429

Чи потрібно буде пристібати тварину чи можна буде обмежитися перенесенням, доки у законі не уточнили.

Поїздка на автомобілі, навіть на невеликій швидкості та на відносно невелику дистанцію може обернутися аварією із серйозними наслідками у разі порушення правил перевезення пасажирів. Попри прописані норми у правил дорожнього руху, багато водіїв та пасажирів не хочуть пристібатися. Водночас депутати вирішили піти далі і прописати правила не лише для перевезення людей, а й для перевезення тварин, а відповідно прописати й нові штрафи за невиконання цих правил.

Штраф за порушення правил безпечного перевезення тварин передбачено у законопроекті №9016.

Ініціювали розгляд закону народні депутати Олександр Юрченко та Антоніна Славицька. За словами депутатів, водії та пасажири часто тримають десь на руках собак невеликих порід, що значно підвищує ризик виникнення ДТП. Відповідні зміни у законодавстві депутати передбачили в документі “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечного перевезення тварин у транспортних засобах”.

Відсутність надійних кріплень або спеціальних засобів для перевезення тварини може призвести до того, що при аварії на швидкості 50 км/год собака вагою 25 кілограмів полетить уперед із силою удару близько 0,7 тонни. Законопроект передбачає, що тварин доведеться перевозити у такий спосіб, щоб вони не заважали керувати МС. Водночас у самому документі чіткого порядку перевезення тварин поки не визначено.

Попри низку невизначеностей у документі, зокрема щодо правильного способу перевезення тварини в машині, законопроект уже пропонує ввести покарання для водіїв. Для початку це буде штраф 510 гривень, а якщо водій вчинить правопорушення повторно протягом року, то штраф зросте до 850 гривень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.