Новини

Оголошено фіналістів конкурсу «Всесвітній автомобіль року 2023»

Share

Журі конкурсу на звання Найкращого автомобіля у світі 2023 року (WCOTY-2023) опублікувало список моделей, які продовжать боротьбу за перемогу у головній номінації та шість додаткових.

Загальний список претендентів на титул Найкращого автомобіля у світі скоротили до 10 моделей, плюс визначили фіналістів за кожною з чотирьох додаткових номінацій: «Найкращий спортивний автомобіль», «Найкращий автомобіль преміум-класу», «Найкращий міський автомобіль», «Найкращий електрокар», « Найкращий дизайн» та «Людина року». На Гран-прі 2023 року претендують (за абеткою): Alfa Romeo Tonale, BMW 2-Series Coupe, BMW X1/iX1, Honda HR-V/ZR-V, Hyundai Ioniq 6, Kia Niro, Mazda CX-60, Mercedes C-Class, Nissan Ariya та Nissan Z.

У номінації «Найкращий електрокар» боротьбу продовжать BMW i7, Genesis GV60, Hyundai Ioniq 6, Kia Niro EV та Lucid Air.

У номінації “Кращий автомобіль преміум-класу” на перемогу претендують BMW 7-Series/i7, Genesis G90, Land Rover Range Rover, Land Rover Range Rover Sport та Lucid Air.

З номінації «Найкращий спорткар» виключили Honda Civic Type R та Mercedes-AMG SL. Тут залишилося 5 претендентів: BMW M4 CSL, Kia EV6 GT, Nissan Z, Porsche 911 GT3 RS та Toyota GR Corolla.

За перемогу в найменшій номінації «Кращий міський автомобіль» поборються лише три моделі: Citroen C3, китайський ORA Funky Cat/Haomao та Volkswagen Taigo/Nivus.

У номінації «Найкращий дизайн» переможця доведеться обирати з Cadillac Lyriq, Hyundai Ioniq 6, Land Rover Range Rover, Lucid Air та Nissan Z.

Зрештою, п’ятеро людей боротимуться за звання «Людини року» у світовому автопромі. Серед них президент BYD Ван Чуанфу, інженер-дослідник BMW доктор Стелла Кларк та гуру дизайну Hyundai Санг Юп Лі, а також генеральний директор Lucid Пітер Роулінсон та головний інженер Toyota GR Corolla Наоюкі Сакамото.

Трійку фіналістів у шести категоріях оголосять наступного місяця, а імена переможців та володаря Гран-прі 2023 назвуть 5 квітня на автосалоні в Нью-Йорку. Торік перемога дісталася корейському електричному кросоверу Hyundai Ioniq 5.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Chevrolet Corvette із пробігом всього 53 км забули у сараї на 42 роки

Рідкісні знахідки так званих «капсул часу» привертають чимало уваги з боку користувачів інтернету, особливо коли…

19.05.2024

Новий позашляховик вийде на український ринок (фото)

В Україні з'явиться новий автомобільний бренд Ineos. Британська компанія спеціалізується на виробництві рамних позашляховиків. Продажі…

19.05.2024

До 7000 гривень штрафу: де заборонено залишати відкритими вікна авто

Багато українських водіїв вважають, що вони повинні нести відповідальність тільки за свої дії на дорозі.…

19.05.2024

Як урятувати автомобіль від ремонту після заправки неякісним пальним

Якщо виявлено, що транспортний засіб був заправлений неякісним паливом, дуже важливо діяти негайно, адже це…

19.05.2024

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024