Оголошено фіналістів конкурсу «Всесвітній автомобіль року 2023»

0
97

Журі конкурсу на звання Найкращого автомобіля у світі 2023 року (WCOTY-2023) опублікувало список моделей, які продовжать боротьбу за перемогу у головній номінації та шість додаткових.

Загальний список претендентів на титул Найкращого автомобіля у світі скоротили до 10 моделей, плюс визначили фіналістів за кожною з чотирьох додаткових номінацій: «Найкращий спортивний автомобіль», «Найкращий автомобіль преміум-класу», «Найкращий міський автомобіль», «Найкращий електрокар», « Найкращий дизайн» та «Людина року». На Гран-прі 2023 року претендують (за абеткою): Alfa Romeo Tonale, BMW 2-Series Coupe, BMW X1/iX1, Honda HR-V/ZR-V, Hyundai Ioniq 6, Kia Niro, Mazda CX-60, Mercedes C-Class, Nissan Ariya та Nissan Z.

У номінації «Найкращий електрокар» боротьбу продовжать BMW i7, Genesis GV60, Hyundai Ioniq 6, Kia Niro EV та Lucid Air.

У номінації “Кращий автомобіль преміум-класу” на перемогу претендують BMW 7-Series/i7, Genesis G90, Land Rover Range Rover, Land Rover Range Rover Sport та Lucid Air.

З номінації «Найкращий спорткар» виключили Honda Civic Type R та Mercedes-AMG SL. Тут залишилося 5 претендентів: BMW M4 CSL, Kia EV6 GT, Nissan Z, Porsche 911 GT3 RS та Toyota GR Corolla.

За перемогу в найменшій номінації «Кращий міський автомобіль» поборються лише три моделі: Citroen C3, китайський ORA Funky Cat/Haomao та Volkswagen Taigo/Nivus.

У номінації «Найкращий дизайн» переможця доведеться обирати з Cadillac Lyriq, Hyundai Ioniq 6, Land Rover Range Rover, Lucid Air та Nissan Z.

Зрештою, п’ятеро людей боротимуться за звання «Людини року» у світовому автопромі. Серед них президент BYD Ван Чуанфу, інженер-дослідник BMW доктор Стелла Кларк та гуру дизайну Hyundai Санг Юп Лі, а також генеральний директор Lucid Пітер Роулінсон та головний інженер Toyota GR Corolla Наоюкі Сакамото.

Трійку фіналістів у шести категоріях оголосять наступного місяця, а імена переможців та володаря Гран-прі 2023 назвуть 5 квітня на автосалоні в Нью-Йорку. Торік перемога дісталася корейському електричному кросоверу Hyundai Ioniq 5.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!