Україні можуть передати конфісковані авто з Латвії – подробиці

Автомобілі вилучили у водіїв, які сіли за кермо у стані сп'яніння.

0
143

Щодня в Україні десятки машин на фронті стають непридатними і необхідність нових автомобілів не вичерпується. Попри допомогу від західних партнерів, волонтерських організацій та держави, на фронті постійно відчувається дефіцит транспортних засобів. У зв’язку з цим глава Міністерства фінансів Латвії Арвілс Ашераденс запропонував безоплатно передати Україні конфісковані автомобілі.

Як повідомляє видання Delfi, передаватимуть Україні машини, які конфіскували у водіїв за п’яне водіння.

Як правило, у Латвії ці автомобілі продають через аукціони організовані Службою державних доходів. Вартість автомобілів досить низька, через що місцеві можуть купити авто з гарною знижкою. Водночас варто зазначити, що для передачі Україні цих автомобілів Латвії доведеться змінити своє законодавство.

Так, на цей час із цими автомобілями, які були вилучені у п’яних водіїв, неможливо нічого зробити, крім як продати на аукціоні. Також варто зазначити, що це не перша ініціатива Латвії, спрямована на підтримку України. Раніше уряд країни вже заявив, що він передасть ЗСУ ЗРК Stinger, БПЛА, кілька вертольотів Mі-17, а також стрілецьку зброю та запчастини для гаубиць M109.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!