Більше не потрібно міняти автомобілі кожні 7 – 10 років: Peugeot збирається зробити революцію в галузі

0
240

Французький бренд, що належить Stellantis Group, хоче розпочати нову еру зі своїми електромобілями. У компанії розраховують, що термін їхньої служби буде розтягнутий терміном до 25 років, для чого буде розроблений метод, заснований на чотирьох основних етапах.

Отже, утримання транспортного засобу більше 15 років вимагає від власника великих зусиль і грошей, оскільки сучасні автомобілі просто не призначені для цього. Зараз все зводиться виключно до гарантійного періоду, після якого автомобілі починають сипатися.

Однак суспільство дедалі більше цінує стійкість та стабільність. І це означає не тільки пропозицію все більш екологічних та ефективних продуктів, а також методів їх виробництва, а й раціоналізацію їх використання, технічного обслуговування та переробки.

Маючи це на увазі вже є кілька автомобільних компаній, які змінюють свій погляд на майбутнє. Тепер і Peugeot приєднується до цієї тенденції з дуже амбітною програмою, за допомогою якої вона має намір зробити революцію у сфері терміну служби своїх майбутніх моделей.

Глобальний життєвий цикл у 4 стадії

В даний час середній термін служби автомобіля з двигуном внутрішнього згоряння становить від 7 до 11 років, хоча економічна та енергетична криза в останні роки тільки збільшила цей показник. Цей життєвий цикл ще коротший у разі електромобілів, які здебільшого залежать від того, як довго можуть працювати їхні батареї. Зазвичай термін служби не перевищує десятиліття експлуатації.

Тим не менш, Peugeot стверджує, що може виробляти акумуляторні електромобілі (BEV) з приблизним терміном служби від 20 до 25 років, що, безперечно, означає оновлення бізнес-моделі для французької компанії.

Для цього було розроблено чотириетапну систему:

  1. Термін служби – архітектура, розрахована на 25 років, заснована на платформі Stellantis та її інструментах.
  2. Відновлення – можливість ремонту та переробки основних деталей, включаючи використання перероблених деталей.
  3. Модернізація — оновлення частин автомобіля, що зношуються (оббивка/оздоблення салону), щоб він міг виглядати як новий щоразу, коли переходить з рук в руки.
  4. Оновлення – періодичне бездротове оновлення головних пристроїв, освітлення та інших програмних компонентів для підтримки привабливості автомобіля та підтримання його актуальності.

«Уявіть, що більше немає автомобілів», — каже Матіас Хоссанн, директор з дизайну Peugeot. «Натомість є крута, нестандартна машина, яку можна просто модернізувати чи покращувати у будь-який час, виходячи з Ваших потреб. Завжди актуальний продукт, який зберігає свою цінність протягом усього терміну служби».

Таким чином в Peugeot прагнуть зробити автомобіль, який Ви будете купувати раз і назавжди ( практично ). Але цей автомобіль не старітиме, а змінюватиметься і йтиме в ногу з часом, і технологіями.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!