Німецький завод Tesla не справляється з високим попитом після зниження цін

0
62

Німецький завод Tesla не може впоратися з попитом на кросовер Model Y, який зріс після зниження цін, пише Automotive News Europe.

Згідно з німецьким сайтом марки, терміни доставок базової версії електрокросовера змістилися на лютий-березень. Водночас до 17-відсоткового здешевлення моделі, що трапився минулого тижня, найдоступнішу Model Y можна було отримати вже у січні. Виконання Long Range та Performance, що подешевшали лише на 4% та 1% відповідно, як і раніше, можуть бути відвантажені клієнтам у січні-березні.

Йорг Штайнбах, міністр економіки землі Бранденбург, у якій розташована фабрика Гіга-Берлін, заявив під час організованої профспілкою IG Metall подіумної дискусії, що підприємству потрібно «трохи збільшити обсяги виробництва». Згідно з інформацією чиновника, завод, який уже має робочу силу в 9 тисяч осіб, зараз намагається збільшити кількість зайнятих на виробництві фахівців на 200–300 на тиждень. Водночас інші підприємства у тому ж муніципалітеті Грюнхайді зазнають складнощів у пошуку кваліфікованих кадрів.

У свою чергу у профспілці заявили, що співробітники Гігафабрики скаржилися на тривалий робочий день та необхідність часто працювати у вихідні. На такі заходи Tesla пішла саме заради того, щоб спробувати прискорити виробництво.

На виробничу потужність в 3 тисячі одиниць на тиждень німецький завод Tesla вийшов до кінця грудня – на 2 з лишком місяці пізніше запланованого терміну. Компанія не змогла виконати план у четвертому кварталі, але все ж таки встановила чергові рекорди з виробництва та доставок.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!