Новини

В Україні змінився алгоритм реєстрації та перереєстрації транспортних засобів

Share

Експертне дослідження виокремлено з процедури реєстрації в сервісному центрі МВС. У майбутньому це можна буде зробити онлайн.

Про це Відкритому розповіли заступник начальника Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Дніпропетровській області Юрій Підопригора та заступник директора Дніпропетровського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС Аркадій Морохов.

В Україні змінився алгоритм реєстрації та перереєстрації транспортних засобів. Ці зміни регулюють дві постанови Кабінету міністрів України №1019 та №1299. Експертне дослідження, яке проводить Експертна служба МВС – виокремлено з процедури реєстрації в сервісному центрі. Тобто, алгоритм дій при укладанні договору купівлі-продажу тепер дещо змінився.

«Виокремлення не означає скасування. Тепер процедура перереєстрації розпочинається з експертного дослідження. Після такого власник транспортного засобу обирає один із способів: звернутися в той же сервісний центр МВС, біля якого знаходяться експерти, або в інший. Термін дії висновку за результатами експертного дослідження — 10 днів. Раніше при продажу авто було так: власник і покупець звертались до адміністратора сервісного центру МВС, потім до Експертної служби МВС і потім знову до адміністратора сервісного центру МВС. На все десь дві три години витрачали», – пояснив заступник начальника Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Дніпропетровській області Юрій Підопригора.

Завдяки виокремленню дослідження Експертної служби МВС у майбутньому можливо буде перереєстровувати транспортні засоби онлайн. Сформувати заяву, яку зазвичай оформляють адміністратори сервісного центру та укласти договір купівлі-продажу, можна буде самостійно у смартфоні чи комп’ютері. А крок, який є офлайн процедурою — дослідження транспортного засобу, може пройти сам власник.

«Під час купівлі-продажу обов’язково досліджується транспортний засіб. Також обов’язковим є таке дослідження, коли ввозиться вживане авто з-за кордону. Це два найчастіші випадки реєстраційних дій, коли потрібно проходити дослідження. Експертна служба МВС — це окремий структурний підрозділ МВС і вони переважно знаходяться поруч із сервісними центрами МВС. Вартість послуг сервісних центрів при реєстрації чи перереєстрації не змінилась. Змінилось те, що можна отримати послугу в більш зручний термін: 10 днів та те, що можна отримати послугу в різних локаціях», – розповів заступник директора Дніпропетровського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС Аркадій Морохов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Leave a Comment

View Comments

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024

Електричний пікап Toyota таки стане серійним

Японський електричний пікап Toyota Hilux EV таки стане серійною моделлю. Представлений наприкінці 2022 року електричний…

18.05.2024

Четверте покоління Volkswagen Scirocco показали на перших зображеннях

Компанія Volkswagen припинила виробництво моделі Scirocco у 2017 році, так і не запланувавши для нього…

18.05.2024

Складено список середньорозмірних кросоверів із найнижчою витратою палива

Заправка автомобіля – одна з головних статей витрат під час експлуатації машини, оснащеної ДВЗ. Сьогодні…

18.05.2024

Skoda вивела на тести новий компактний електрокросовер Elroq

Наприкінці цього року Skoda має намір представити компактний електричний кросовер під назвою Elroq. Його прототипи…

18.05.2024

Нове покоління Hyundai Palisade всередині буде майже як Range Rover

Минулий рік ознаменувався для Hyundai прем'єрою його великого кросовера Santa Fe, який отримав більш строгий…

18.05.2024