Tesla повернула кругле кермо на Model S та Model X

0
110

Флагманські електромобілі компанії Tesla після оновлення 2021 року отримали незвичайний «штурвал» замість кермового колеса. Тоді Ілон Маск заперечував можливість повернення звичайного керма, оскільки, на його думку, штурвал був набагато зручнішим. Проте, судячи з усього, у керівництві компанії передумали: в онлайн-конфігураторі Tesla з’явилася можливість вибору круглого керма як безкоштовної опції.

Однією з головних переваг штурвала, на думку голови Tesla, було забезпечення кращої оглядовості, ніж у випадку з круглим кермом. Також фірма відмовилася від підкермових перемикачів, перемістивши їхні функції на сенсорні кнопки на штурвалі.

Новий варіант компонування тим часом викликав велику кількість критичних зауважень з боку покупців. В основному користувачі сходилися до думки, що з таким керуванням дуже незручно повертати на великі кути, оскільки штурвал складно перехоплювати. При необхідності швидкого маневрування (наприклад, на зледенілій дорозі) це може навіть становити небезпеку.

Водночас навіть у випадку з круглим кермом Tesla віддала перевагу збереженню сенсорних кнопок на спицях замість традиційних підкермових перемикачів. Вартість Model S у США зараз стартує від 106 990 доларів, Model X коштує щонайменше 122 190 доларів.

Ще одна опція, яку флагманські моделі Tesla можуть отримати найближчим часом – центральний екран, здатний повертатися як до водія, так і пасажира. Компанія вже опублікувала відео, що ілюструє його роботу, але поки що не назвала цін.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!