Юрист нагадав про штрафи, які загрожують власникам «євроблях»

0
162

Зараз в країні знаходиться велика кількість нерозмитнених авто, які у передбачений законом строк не вивезли за межі України та не розмитнили. В той же час, поліцейські активізували роботу в напрямку виявлення фактів керування такими авто. Деякі суди почали навіть позбавляти водіїв таких машин права керування.

Згідно законодавству, за керування транспортним засобом на іноземній реєстрації, який своєчасно не вивезли за межі України, передбачено штраф 8 500 грн. Штраф виписується поліцейським на місці зупинки (ч.8 ст.121 КУпАП). На перший раз авто не вилучається.

Але, якщо порушення вчинено цим же водієм повторно протягом року, то штраф складає вже 17 000 грн. Одночасно водій позбавляється права керування строком на 1 рік з вилученням автомобіля чи без такого (ч.9 ст.121 КУпАП).

З юридичної точки зору зараз дуже небезпечно керувати автомобілями на іноземній реєстрації, які перебувають в Україні з порушенням митних правил. Експерти зазначають, що відповідальність у вигляді позбавлення права керування є надто суворою, щоб ризикувати.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!