Яке масло краще заливати у двигун взимку

Разом з експертом пояснюємо, чи потрібно змінювати масло в автомобілі залежно від сезона

0
381

Зимова їзда завжди ускладнюється для водія погодними умовами, тому автомобіль треба готувати заздалегідь. Однак у недосвідчених водіїв все одно виникає багато запитань, щодо експлуатації авто.

Сайт Pro Гроші вирішив разом з експертом розібратися у спірних моментах. Так, Микита Нікулін, комерційний директор компанії “Шипленд”, яка є імпортером нафтопродуктів в Україну, розповів, яке масло краще заливати в двигун взимку.

Взимку лити одне масло, а влітку інше – це не зовсім правильно. У масла є основне поняття – в’язкість. Чим більш рідке масло, тим воно менш в’язке, тим легше мотору це масло в себе закачувати і прокачувати своєю системою. Якщо масло густіше, двигуну його складно прокачувати. Взимку, в холод, масло стає ще густішим. Відповідно, чим масло рідше саме по собі, тим рідшим воно залишається і під час холодної температури, – пояснив експерт.

Нікулін зазначив, що оскільки Україна від півночі до півдня має однакову кліматичну зону, у нас не буває такого, що на півночі -30, а на півдні -5.

Але якщо ми беремо Арктику, де влітку може бути 0, а взимку -50 умовно, то там масло грає роль.

Оскільки кліматичні зони не відрізняється у нас цілий рік, можна лити одне й те саме масло. Найголовніше, щоб воно підходило до конкретного мотора, до конкретного автомобіля, – підкреслив експерт.

В основному, коли виробники автомобілів відправляють авто на ринок, у них у технічній документації автомобіля зазначено саме для цих моторів та кліматичних зон види масла, які можна використовувати в цих двигунах, додав експерт.

Який бензин краще використовувати взимку

Експлуатуючи автомобіль взимку, водіям щороку доводиться замислюватися про нюанси, коли температура опускається значно нижче за нуль. Зокрема виникає питання, який бензин краще використовувати і чи потрібно взагалі змінювати його вид.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!