Головна Новини В Україні планують зробити жорсткіші покарання – в кого можуть забрати права

В Україні планують зробити жорсткіші покарання – в кого можуть забрати права

0
305

Під час повномасштабної війни народні депутати та представники уряду продовжують ухвалювати необхідні рішення. На цей рахунок йдеться про водіїв: представники влади збираються посилити контроль за дотриманням правил дорожнього руху, передає інформаційний портал Hyser.

Ситуацію прокоментував заступник начальника Департаменту поліції Олексій Білошицький. За його словами, за 10 місяців цього року в Україні було 14 622 автомобільні аварії. Відомо, що внаслідок цього загинула 2 161 особа, а 18 261 особа отримала травму. Через це поліцейські вважають, що треба повертати так звані штрафні бали. Адже, як виявилося, звичні штрафи не завжди мотивують водіїв не порушувати правила.

Пропонується така система: за порушення водіям нараховується бал. У кого є 12 балів, той повинен заново складати іспит на права. Тобто, по суті, ті права, які порадник має, припинять діяти.

Крім того, відомо, що в Україні хочуть повернути систему автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. Нагадаємо, що такі камери на дорогах визначають водіїв, які їздять з порушенням правил щодо швидкості руху.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.