До 2025 року Kia запустить виробництво електромобілів у Європі

0
52

Група Hyundai Motor вирішила налагодити виробництво повністю електричних машин під маркою Kia для ринку Європи на заводі Словаччини. Як повідомляє Automotive News Europe, перші моделі стануть на конвеєр у 2025 році.

Фабрика, про яку йдеться, працює з середини позаминулого десятиліття, зараз там випускають паливні та гібридні моделі Ceed, Xceed та Sportage. Її потужність становить 330 000 автомобілів на рік.

До речі, на початку цієї весни Kia представила оновлений план з електрифікації товарної лінійки, пообіцявши випустити до 2027 року 14 батарейних машин. Так, у другій половині 2023-го вийде великий позашляховик EV9, що вже не раз траплявся шпигунам на тестах, у 2024-му – поки що неназваний SUV, у 2025-му — міська модель для Індії та 4,6-метровий кросовер для ЄС. Останній випускатимуть на заводі Kia Autoland Slovakia. Пізніше модельний ряд поповнять седан, фастбек і відразу два пікапа.

Наразі Kia пропонує в Європі три електромобілі, причому все це кросовери: e-Soul та Niro, а також EV6. Останній побудований на спеціальній платформі для батарейних моделей та є від самого початку суто електромобілем. У вересні цього року європейці придбали 22,2 тисяч EV6.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!