У Раді пропонують запровадити штрафи для пішоходів

0
123

Низька видимість пішоходів у темний час доби є однією з найпоширеніших причин ДТП

У Верховній Раді зареєстровано законопроект щодо нових штрафів для пішоходів. Пропонується ввести покарання за пересування вночі проїжджою частиною або узбіччям без світловідбиваючих елементів. Про це йдеться в проекті №8156.

Так, пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення про відповідальність за пересування пішоходів проїжджою частиною або узбіччям у темний час доби або в умовах недостатньої видимості без використання світловідбивних елементів.

Правопорушення спричиняють попередження або накладення штрафу у розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 гривня).

Зазначається, що з 2020 року передбачено, що у темний час доби пішоходи, що рухаються проїжджою частиною або узбіччям, повинні використовувати елементи, що відбивають світло. Однак на сьогоднішній день відсутня норма, яка передбачала б адміністративну відповідальність.

Варто зазначити, що низька видимість пішоходів у темну пору доби (особливо в осінньо-зимовий період) є однією з найпоширеніших причин ДТП.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!