Вулиця, стоянка чи гараж: де найкраще зберігати автомобіль взимку

0
865

Підготовка машини до зими полягає в багатьох пунктах: перевірка двигуна, зміна шин, інші ремонтні роботи. Проте чи не найголовнішим етапом є вибір місця збереження автівки взимку.

Вулиця або подвір’я

Більшість автовласників вибирають цей варіант, тому що машина знаходиться прямо біля будинку і завжди в межах видимості. Це гарантія, оскільки ви завжди можете перевірити, чи машина на місці.

Крім того, на відкритому повітрі машина не схильна до корозії завдяки постійній вентиляції. Крім того, дворове зберігання автомобіля є безкоштовним, про що не варто забувати.

З мінусів відзначимо те, що не завжди працює система безпеки, якщо вона, звичайно, є. Тим не менш, злодії можуть забрати те, що ви залишили в салоні.

Також часто доводиться боротися за паркувальні місця у дворах багатоповерхівок. Сюди ж відноситься можливість випадкового дрібного пошкодження автомобіля дітьми, тваринами або птахами. Однак якщо у вас є приватна резиденція, вам пощастило.

Стоянка

Випадкових «шкідників» на стоянці набагато менше. Крім того, ймовірність викрадення автомобіля залишається низькою, оскільки всі автостоянки ретельно охороняються.

Мінусом може здатися те, що місце розташування не поруч з будинком, і інші користувачі стоянки все одно можуть пошкодити транспортний засіб. Однак ці недоліки не так виражені, якщо порівнювати з двором чи вулицею.

Гараж

Гаражне зберігання має значні переваги і недоліки.

Серед переваг:

  • Захист від негоди;
  • Неможливо вкрасти зсередини;
  • Наявні всі умови для обслуговування та ремонту.

Недоліки зберігання автомобіля в гаражі:

  • Рідко поряд з будинком;
  • Якщо випаде великий сніг, копати гаражні ворота буде важче, ніж прибирати машину у дворі
  • У гаражі є умови для розвитку корозії. Щоб цього уникнути, потрібно встановити хорошу вентиляцію.

Також є варіант підземного гаража, але це найдорожчий варіант розміщення автомобіля, тому стежте за своїм гаманцем.

Навіс

Найбільшим плюсом навісу є те, що автомобіль добре провітрюється, не відчуває перепадів температури та тому найменше піддається корозії та інших видів старіння.

Але мінусів все ж може бути більше. Навіс повинен бути великим, щоб захищати авто від опадів, а знайти достатню земельну ділянку може бути часто неможливо.

Також бажано розташовувати його на території, що охороняється, адже питання зловмисників стоїть дуже гостро.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.