Верховна Рада збільшила штрафи на АЗС

0
2241

Верховна Рада України ухвалила проект Закону № 2515 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення адміністративної відповідальності за незаконний обіг пального”. «За» проголосували 260 народних обранців, повідомили в інформаційному відділі обладнання ВРУ.

На думку розробників закону, зміни дозволять правоохоронним органам притягувати до відповідальності осіб, які займаються торгівлею пальним, але свідомо не реєструються як комерційні структури.

Зокрема, за безліцензійну торгівлю пальним пропонують адміністративні штрафи від однієї до двох тисяч (17-34 тис. грн) з мінімальним звільненням від однієї до двох тисяч (17-34 тис. грн) та конфіскацію пального та обладнання. За порушення інших правил торгівлі пальним – мінімальна пільга від 500 до 1000 (8500-17000 грн).

Закон також надає право працівникам міліції та податківців до рішення суду укладати адміністративні угоди та накладати арешт на пальне, обладнання та транспортні засоби, залучені до реалізації пального. Вони також мають право вилучати кошти, отримані за адміністративні правопорушення.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!