Рада посилює штрафи за незаконну торгівлю пальним

0
84

В Україні посилено адміністративну відповідальність за продаж моторного палива без відповідної ліцензії. Це передбачає законопроект №2515, який нардеп ухвалив у другому читанні.

Автори законопроєкту виходять з того, що в нашій державі нелегальною торгівлею моторним пальним, як правило, займаються особи, які спеціально не зареєстровані як суб’єкти господарювання. Вони уникають адміністративної відповідальності, оскільки для притягнення їх за статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення потрібні систематичні ознаки – не менше 3 разів протягом календарного року.

Закон № 2515 усуває ці недоліки законодавства і передбачає штрафи від 17 тис. до 34 тис. грн за продаж моторного палива без ліцензії. Водночас правоохоронці мають вилучити пальне, автомобілі, бензобаки та обладнання, яке використовувалося у протиправній діяльності.

Крім того, законопроєкт 2515 забороняє закривати справи про порушення операцій з пальним. Наприклад, забороняється передача таких справ на розгляд трудових колективів.

Тепер закон має підписати президент Володимир Зеленський, перш ніж він буде опублікований у державних ЗМІ та набуде чинності.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!