BMW готує чотири великі електрокросовери – iX6, iX7, iX8 і iX9

Час читання: < 1 хв.
0

Компанія BMW зареєструвала в патентному відомстві Німеччини чотири нові товарні знаки для моделей, які зараз у лінійці відсутні. Як пише CarBuzz, це поєднання символів iX6, iX7, iX8 та iX9. Очікується, що всі ці машини будуть електричними кросоверами.

За даними видання, першим на ринку з’явиться BMW iX7, але це станеться лише в середині 2027 року. Позашляховик із трьома рядами крісел у салоні позиціонуватиметься як батарейна альтернатива BMW X7, а основним його ринковим конкурентом стане Mercedes-Benz EQS SUV. Силові установки для нього запозичать у седана BMW i7.

Водночас BMW iX6, який вийде роком пізніше, може стати крос-купейною версією актуального BMW iX з аналогічними моторами, але більш спортивним іміджем. BMW iX8, найімовірніше, розділить платформу з iX7, але також позиціонуватиметься як більш «драйверська» версія.

Реклама

BMW iX9, судячи з індексу, стане найбільшою моделлю і з високою ймовірністю займе флагманську позицію. Ймовірно, при розробці цього електромобіля BMW зробить ставку не на спортивність, а на комфорт за аналогією, наприклад, з Rolls-Royce Cullinan. Таким чином, на iX9 буде застосовано всі накопичені на той час технологічні досягнення компанії. Коли саме дві останні моделі з’являться на ринку, поки що не уточнюється.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!