Заощадив – отримав великий штраф: чого не варто робити українським водіям

0
3164

У зв’язку з підвищенням цін на бензин через війну в Україні багато людей з метою економії пересіли на транспорт меншої місткості – мопеди та скутери. Однак якщо необхідної категорії водія немає, водій може отримати чималий штраф і конфіскацію автомобіля.

Для керування мопедом необхідно отримати спеціальну категорію «А1». Люди, які підпадають під категорію «В» або навіть «А», не мають права керувати мопедами. Сувора відповідальність за керування мопедами без відповідної категорії.

Таким чином, керування транспортним засобом особою, яка не має права керування транспортним засобом, може каратися штрафом у розмірі 3400 гривень відповідно до статті 126 частини 2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У разі повторного порушення протягом року штраф збільшується до 40 800 грн і позбавляється права керування транспортним засобом на строк від п’яти до п’яти-семи років. Можуть захопити і мопеди.

Як з’ясували юристи, інколи штрафи за керування мопедом без прав у кілька разів перевищують вартість самого мопеда. Так що їздити на мопеді без спеціальної категорії занадто дорого.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!