Ціни на пальне в Україні вже почали рости через підвищення податків

0
405

Оптовий ринок відреагував підвищенням акцизної знижки: за день бензин А-95 подорожчав на 2,5 грн/л – до 40,25 грн/л, дизпаливо – на 1 грн/л – до 45 грн/л. л. Про це свідчать дані моніторингу.

Масовий бензин пропонується на ринку в ціновому діапазоні 38-43 грн, що на 2-3 грн/л дорожче напередодні ціни А-95.

Найнижчі ціни зареєстровані в південних і західних регіонах країни – 38-41 грн/літр, де добове підвищення становило 2-3 грн/л. А-95 трохи дорожче продається в центральній і північній частинах країни – 40-43 грн/л. При цьому ціни в цих областях зросли на 1-2 грн/л.

Група запропонувала ринку дизпаливо в четвер, 22 вересня, в діапазоні 42-48 грн/л, зростання на 1-2 грн/л за добу.

Традиційно найнижчі ціни на ДП на Півдні. Тут торгівля ведеться в діапазоні 42-45 грн/л з добовим приростом 1-2 грн/л. У західному регіоні ДП опубліковано на рівні 43,5-46 грн/л, що також свідчило про подорожчання на 1-2 грн/л. Оптові ціни на дизпаливо в північних і центральних областях країни становлять 43-48 грн/л (+1-2 грн/л).

«Вчора депутати ухвалили законопроект про акцизний податок, і ринок відреагував на це передбачувано – підвищенням цін», – сказав співрозмовник видання, зазначивши, що деякі оператори почали змінювати ціни ще вчора ввечері.

«Ми побачимо, як коливатимуться ціни далі, ринок палива зараз у надлишку, попит все ще низький, плюс європейські пропозиції падають», — зазначив інший опитаний трейдер.

Відповідно до звітів, ціни на дизель (DP) у середземноморських і скандинавських портах впали в середньому на 10%, або на 110 доларів США за тонну, до 993 доларів США за тонну.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.