Головна Новини Українці розкуповують ВАЗи та ЗАЗи — що сталося

Українці розкуповують ВАЗи та ЗАЗи — що сталося

Час читання: < 1 хв.
0

В Україні почали частіше купувати автомобілі українського та російського виробництва. На тлі війни та нульового розмитнення, що діяло з квітня по липень, наші водії все частіше виставляють ці автомобілі на продаж.

Так, частка оголошень із продажем авто від російської та радянської компанії АвтоВАЗ на вторинному ринку України складає 9,2%. До серпня цей показник тримався на рівні 7,9%, повідомляють «Факти.Life».

Автомобілі від ЗАЗ мають значно меншу частку на ринку уживаних авто в серпні – лише 2%. До останнього місяця літа цей показник був ще меншим – 1,6%.

Реклама

Це означає, що поступова заміна цих автомобілів на західні припинилася. Експерти зазначають, що скасування нульового розмитнення сильно вплинуло на середній вік авто на ринку, що веде за собою низьку якість автопарку в Україні.

Самі процеси на ринку авто в нашій країні назвати позитивними складно – середній вік легковиків зростає, а найпопулярніші імпортні моделі піднялися в ціні. І хоча більшість подешевшала, це пов’язано зі зменшенням купівельних можливостей українців – продавати та купувати почали дешевші моделі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

Дякуємо!

Тепер редактори знають.