Україна анонсувала РСЗВ «Вільха» на новому шасі та керовану ракету з однойменною назвою

0
320

На оборонній виставці MSPO 2022, що проходила в Польщі, українська оборонна промисловість представила масштабну модель останньої версії своєї ракетної установки Вільха, на базі нової шасі військової вантажівки 8×8 з пусковою установкою БМ-30 Смерч. захищену бронеплитами у дорожній конфігурації. Під час стрілянини бронеплити розвертаються з кожного боку машини.

Посилаючись на джерела в українській оборонній промисловості, сайт Army Recognition повідомляє, що новий РСЗВ «Вільха» тепер використовується українською армією для боротьби з російськими окупантами.

Реактивна система залпового вогню «Вільха» призначена для ураження броньованої, легкоброньованої та неброньованої техніки, живої сили противника, пунктів управління, вузлів зв’язку, об’єктів військово-промислового комплексу, надземних споруд, що використовуються для зберігання, та інших цілей на великих дистанціях.

 

Установка “Вільха” здатна запускати нові керовані ракети на дальність стрільби до 110 км. Головною особливістю нової керованої ракети Вільха є те, що на початковій ділянці траєкторії забезпечується корекція польоту реактивного снаряда за допомогою імпульсних двигунів, що зводять до мінімуму відхилення польоту реактивного снаряда від заданої траєкторії. 

У завершальній частині ракетний снаряд наводиться на мету інерційно-супутниковою навігаційною системою з використанням аеродинамічних кермів. Також «Вільха» забезпечує формування індивідуальних польотних завдань кожного реактивного снаряда, що дозволяє вражати кілька цілей одним залпом.

Керована ракета “Вільха” має довжину 7,6 м, калібр 300 мм і масу 923 кг. Ракетна установка здатна запустити першу ракету за 3 хвилини і може запустити повний залп з 12 ракет за 40 секунд.

Перша версія 300-мм РСЗВ «Вільха» була заснована на радянській ракетній установці БМ-30 з використанням того ж шасі вантажівки та пускової установки, що складається з трьох рядів по чотири трубчасті пускові установки

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!