Автогаз сильно подорожчав в оптових закупівлях

0
327

Автогаз за останній тиждень значно подорожчав. Тонна ЗПГ станом на 9 вересня в середньому коштувала на опті на 1750 грн дорожче, ніж тижнем раніше. У середньому оптова ціна за тонну автогазу складала 41780 грн.

За даними цінового моніторингу Консалтингової групи «А-95», ціна коливається в залежності від регіону в межах від 38 тисяч до 44 тисяч гривень за тонну.

При цьому у п’ятницю, 9 вересня, на торгах «Укргазвидобування» автогаз реалізовували в середньому на 500 грн дорожче, ніж на день раніше – 43 тис. грн за тонну.

За даними 24 каналу, основними драйверами зростання цін на автогаз є очікування введення податку та збільшення попиту сільгосппереробних підприємств, які використовують газ для роботи зерносушильних машин.

На думку експертів, на середню ціну впливає також відтік з ринку невеликих продавців та перехід на закупівлю автогазу на внутрішньому ринку деякими трейдерами.

При цьому експерти стверджують, що на паливному ринку є профіцит автогазу, хоча це не відчувається в ціні. У серпні було імпортовано автогаз в Україну 76,5 тис.т. Такі ж обсяги були й у липні. Трейдери стверджують, що профіцит автогазу спостерігатиметься в Україні ще два місяці і в роздріб ціна не зміниться.

Після цього вартість автогазу швидше за все збільшиться. Тому що малі трейдери стали зараз менше експортувати, а великі чекають на зростання цін і відповідно збільшення маржинальності в групі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!