Як українців обманюють при купівлі автомобіля за кордоном

0
1396

Поліція попереджає українців, що шахраї обіцяють привезти з-за кордону, вимагають передоплату та розкрадають кошти. У відділі комунікації поліції Тернопільської області повідомили, що за вихідні на Тернопільщині зафіксовано лише два таких випадки.

Відтак двоє жителів Тернопільської області знайшли у соцмережах оголошення про продаж іномарок. Продавець пообіцяв їм, що придбає на американському аукціоні дві дорогі іномарки та відправить їх в Україну. За свої послуги просить передоплату.

Покупець перерахував йому 20 600 доларів трьома частинами. Після цього “продавець” перестав виходити на зв’язок і не виконав своїх зобов’язань.

У такій же ситуації опинився житель Кременецького району. Також знайшов на одному із сайтів оголошення про продаж автомобіля за ціною нижче ринкової. Продавець у кур’єрі запевнив, що машина зараз на митниці в Польщі і незабаром відправить її в Україну. Покупці навіть отримують точне географічне розташування.

Опісля продавець вимагав надіслати йому гроші нібито для розмитнення. Для переконання продавець надіслав покупцеві кур’єром копію паспорта. Покупець перерахував шахраю 17 500 гривень, після чого припинив зв’язок.

Слідчі поліції за цими фактами відкрили кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні заходи щодо виявлення зловмисників.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.