Українці зможуть обміняти свої права водія в Польщі: що потрібно знати?

0
423

Нещодавно для громадян України у Польщі запрацювала нова послуга – обмін посвідчення водія на нове. Це можна зробити в Паспортному сервісі ДП “Документ”, що нещодавно відкрився, в столиці Польщі – місті Варшава.

Про це йдеться на офіційній сторінці організації у Facebook .

Обмін прав водія в Польщі можливий лише за наявності виданого раніше посвідчення. Він може бути здійснений у таких випадках:

– права водія більше не придатні для використання через наявність пошкоджень, стертих написів тощо;
– при зміні персональних даних, зокрема, ПІБ;
– За бажанням автомобіліста. Йдеться, наприклад, про бажання змінити написання імені на латиниці або фотографію;

Обмін прострочених прав, виданих водієві вперше на 2 роки, наразі проводиться без складання іспитів. Втім, тут є невелика умова – подібна може бути зроблена лише в тому випадку, якщо водій вчинив не більше двох порушень правил дорожнього руху.

Для отримання можливості пройти процес обміну водійських прав у Польщі необхідно мати при собі паспорт громадянина України з обов’язковим місцем реєстрації, оригінал або копія ідентифікаційного коду, старі права водія та документ, що підтверджує зміну імені. Останній пункт є актуальним лише для тих водіїв, які хочуть змінити персональні дані у водійських правах.

Нове посвідчення водія друкується на місці і видається громадянину. Воно коштуватиме 254 злотих (1995 гривень) та ще 420 злотих (3300 гривень) за сервісні послуги. Видані права діятиме наступні 30 років.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!