Путін переніс дату захоплення Донецької області: ISW

0
392
epa10152576 Russian President Vladimir Putin holds an open lesson 'Talking about the important', which was attended by the winners of olympiads and competitions in the field of culture, art, science and sports, at the Museum and Theater and Educational Complex in Kaliningrad, Russia, 01 September 2022. EPA-EFE/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT
Посилаючись на Генштаб України, ISW пише, що президент Росії Володимир Путін продовжив термін захоплення Донецької області російськими військами з 31 серпня до малоймовірної дати 15 вересня і російські війська прово.

Нові заяви Путіна підтверджують його максималістські наміри щодо України і, ймовірно, покликані створити інформаційні умови для подальших зусиль та нарощування сил Росії восени та взимку цього року. Про це написали в Інституті вивчення війни (ISW).

Як повідомляє ISW, російські блогери продовжили спроби стверджувати, що контрнаступ України на півдні вже провалився. Один блогер заявив, що поразка України на півдні стане сильним психологічним ударом для Києва, і ця невдача матиме довгостроковий психологічний ефект на моральний дух України. Російські блогери все частіше централізовано описують українські атаки як безтактні та “самовбивчі” кидки.

Військові операції масштабу поточного українського контрнаступу не бувають успішними чи провальними за день чи тиждень, повідомляє ISW. Українці та Захід не повинні піддаватися на російські інформаційні операції, які представляють український контрнаступ у Херсонській області як майже миттєво провалився або зображують Україну безпорадною маріонеткою західних господарів за те, що вона почала його в цей час.

Посилаючись на Генштаб України, ISW пише, що президент Росії Володимир Путін продовжив термін захоплення Донецької області російськими військами з 31 серпня до малоймовірної дати 15 вересня і російські війська проводять кілька передислокацій для досягнення цієї мети.

Заступник начальника Головного оперативного управління України Олексій Громов заявив, що російські сили перегруповують підрозділи Центрального військового округу (ЦВО), що діють на напрямках Лугансько-Донецької області, з метою збільшення чисельності військ на захід від міста Донецька.

Громов додав, що російські сили розгорнули дві батальйонні тактичні групи (БТГ) у напрямку західної лінії фронту Запорізької області з Білгородської області, які, як він зазначив, можуть підтримати відновлені наступальні операції Росії на Донбасі.

Ці російські перекидання, ймовірно, призначені для створення умов для перегляду операції із захоплення Донецької області, але російські сили, як і раніше, малоймовірно досягнуть прогресу, необхідного для захоплення області до 15 вересня.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!