В Україні в рази збільшать штрафи за перевищення швидкості

Час читання: < 1 хв.
0

Для любителів швидкої їзди є неприємна звістка – депутати значно посилили фінансове покарання за перевищення швидкості. Поправку народного депутата від фракції “Слуга народу” Павла Фролова до Адмінкодексу схвалили у другому читанні.

У проекті закону пропонується посилити відповідальність за значне перевищення ліміту швидкості та створення аварійної ситуації на дорогах.

Якщо депутати підтримають законопроект, суми штрафів збільшаться у рази. Наприклад, за перевищення ліміту швидкості більше ніж на 80 км/год доведеться заплатити 3400 грн, а якщо автомобіль був у режимі «низького польоту» і перевищив швидкість більше ніж на 110 км/год від дозволеної, то штраф становитиме 4250 грн.

Реклама

Якщо перевищення швидкості призвело до аварійної ситуації, то штраф становитиме 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 5100 грн.

Зараз у нашій країні закон про таке серйозне перевищення швидкості навіть не згадує. За перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год від дозволеної загрожує штраф 340 грн, а якщо перевищите ліміт швидкості на більш ніж 50 км/год, то 1,7 тис. грн.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!