В Україні зросли штрафи за “популярне” порушення ПДР

0
3240

Верховна Рада України ухвалила за основу законопроєкт №7365, який передбачає посилення штрафів за неправильне та незаконне використання транспортних номерів.

Про це йдеться на сайті українського парламенту.

Цей документ має на меті доповнити Закон про адміністративні правопорушення відповідно до нових норм. Вони передбачають штраф у розмірі 850 грн за брудні номери та 1700 грн за незаконне використання номерів від правоохоронних органів (міліції, ЗСУ чи Нацгвардії). Тому порушення порядку встановлення та використання номерів транспортних засобів можуть стати загальною нормою самостійного адміністративного та кримінального покарання.

Пояснювальна записка, останнім часом спостерігається негативна тенденція навмисного маскування чи приховування водіями своїх номерних знаків. Покриття номерних знаків світловідбивною плівкою, лаком і прозорими наклейками – дуже поширене явище. Це загрожує безпеці дорожнього руху, оскільки «запорукою ефективної реалізації контрольної функції у цій сфері є правильна ідентифікація транспортних засобів, які беруть участь у дорожньому русі».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!