Ринок електромобілів в Україні зростає, але повільно

0
157

Електромобілі стають все більш популярними в Україні. Інтерес до них значно зріс у періоди зростання цін на пальне, але більше теоретично, ніж практично.

За перше півріччя 2022 року українці купили 8200 електромобілів. Це на 29,6% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

За перше півріччя понад 51% електромобілів (4,3 тис.) було придбано на внутрішньому ринку, ще 3,3 тис. (39,5%) імпортовано з-за кордону, придбано лише 754 нових електромобілів (9, на 2 % від загальної суми). При цьому переважна більшість електромобілів (понад 90%), придбаних в Україні, – це вживані автомобілі.

Цікаво, що найбільший приріст продажів на внутрішньому ринку: більшість українців, швидше за все, «вже» потребують автомобіля, тому шукають ринок.

Експерти відзначили незначне зростання кількості запитів на купівлю та доставку електромобілів з-за кордону не через «нульове» розмитнення, а через подорожчання пального.

Зазначимо, електромобілі в загальній структурі продажів легковиків в Україні в першій половині 2022 року склали трохи більше 1%.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!