У Мінекономіки розповіли, що буде з бензином

0
123

Коли почалася тотальна війна, на українських заправках були великі черги. Зараз ситуація нормалізувалася. Однак вартість палива часто змінюється. Заступник міністра економіки Денис Кудін розповів, що буде далі з цінами.

Раніше експерт повідомляв, що 70% імпорту палива припадає на Росію та Білорусь. Зараз Україна отримує пальне з країн ЄС. В Україні немає дефіциту бензину, оскільки наша компанія зробила революцію в логістиці.

Зараз представники влади запропонували частково відшкодувати акциз на пальне. Нагадаємо, що показник називається 100 євро 1000 літрів. У зв’язку з цим багато громадян вважають, що восени ціни на бензин через це можуть різко зрости. Проте експерти запевнили українців.

Так, нагадує Денис Кудін, зараз ціни на нафту падають у всьому світі. Тому новий акциз споживачі не відчують. Тоді ж з’явиться фінансування Дорожнього фонду (тобто ремонту доріг).

Крім того, заступник міністра економіки підкреслив, що податок на бензин придумали не в Україні: це вже світова практика. Тому представники українського уряду будуть давати рекомендації та аналізувати ситуацію у світі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!