Українців попередили про подорожчання вживаних автомобілів

0
473

По Україні можуть їздити вживані автомобілі в найпопулярніших цінових категоріях $1000-3000 і $3000-6000. Про це попередили аналітики Інституту автомобільного ринку, пише Today.ua.

Експерти зазначають, що дефіцит українських автомобілів є вже зараз, і надалі активність на ринку буде меншою, оскільки імпорт європейських авто з-за кордону різко скоротився. Крім того, ввозити в Україну автомобілі на іноземних номерах за нинішнім митним курсом економічно невигідно.

Тож у нашій країні через вищезазначені фактори можуть їздити вживані автомобілі найпопулярніших цінових категорій, вважають аналітики Інституту дослідження автомобільного ринку. Мова йде про дешеві автомобілі.

Який вихід?

Експерти вважають, що необхідно провести комплексну реформу системи розмитнення транспортних засобів на іноземних номерах. Наприклад, бажано якомога швидше зайти на розмитнення через мобільний додаток «Дія». Це зробить митне оформлення швидшим, легшим і доступнішим. Крім того, митники будуть звільнені від оформлення автомобілів, що зменшить корупцію.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!