Розмитнення автомобілів в Україні може подорожчати на 10%

0
276

В Україні плата за розмитнення авто на іноземних номерах може становити 10%. Це може статися, якщо ввести додаткові імпортні збори.

За словами народного обранця Ярослава Железняка, Кабмін вже працює над законопроектом про введення додаткових податків на імпорт. Зокрема, в Україні хочуть стягувати 10% збір за валютообмінні операції з усіх імпортних товарів і послуг.

В уряді вважають, що такі заходи мають сприяти зменшенню попиту на імпортні товари та тиску на гривню.

Експерти Інституту автомобільного ринку вважають, що додаткове 10% імпортне мито призведе до відповідного зростання вартості розмитнення транспортних засобів. Крім того, українці намагаються якомога більше купувати авто за кордоном готівкою, щоб уникнути переплати банківським переказом. Тобто буде поглиблення урбанізації.

Залізняк стверджує, що відповідний законопроект зареєструють у Верховній Раді вже найближчими тижнями. Чи його підтримають народні депутати – покаже час. У будь-якому випадку на затвердження законопроекту знадобиться багато часу, оскільки знадобиться його розгляд у профільних комітетах, розгляд у сесійній залі та підписання президентом України Володимиром Зеленським.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!