Кабмін готується вдарити по гаманцях водіїв

0
251

Хоча ціни на автомобілі в Україні навряд чи є адекватними, у майбутньому вони можуть зрости. Розмітити можуть як нові, так і вживані автомобілі та їх запчастини, якщо нардепи підтримають введення додаткових ввізних мит.

Повідомляється, що уряд запропонував раді підвищити імпортні мита на 10%, щоб послабити тиск на гривню. Передбачається, що це допоможе зменшити кількість імпортних іноземних товарів, які потребують обміну.

У разі ухвалення законопроекту подорожчають автомобілі та запчастини до них. При цьому дорожчатимуть не лише нові автомобілі, а й ті, що мають пробіг.

Стверджується, що в цьому випадку використання вживаного автомобіля збільшить тінь на автомобільному ринку, оскільки покупці намагатимуться розраховуватися готівкою за кордоном, щоб пізніше не переплачувати за банківські перекази.

На думку експертів Інституту дослідження автомобільного ринку, ухвалення законопроекту призведе до подорожчання автомобілів з пробігом. Там нагадали, що близько 40 відсотків цього виду імпорту автомобілів минулого року припало на юридичні особи, які були змушені купувати валюту на міжбанку, щоб купити автомобілі за кордоном.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!