Кабмін готує неприємне нововведення: вдарить по гаманцях водіїв

0
2092

Уряд України готує законопроект про введення додаткових податків на імпортні товари.

Це робиться для зменшення тиску на гривню для здешевлення валюти для імпорту продукції в країну. Цікаво, що для того, щоб підвищити вартість імпортних товарів, уряд не обрав концепцію додаткових імпортних мит (з якими важко керувати), а натомість ввів 10% комісію за обмінні операції з усіх покупок. Імпорт товарів і послуг.

Товари, на які буде збільшено 10% податок на імпорт, включають автомобілі та їх запчастини. Не просто новий. Адже минулого року близько 40 відсотків імпорту вживаних автомобілів припадало на імпорт юридичних осіб, а щоб купити автомобіль за кордоном, потрібно було купувати валюту на міжбанку, повідомили в Інституті автомобільних ринків. У період «нульового розмитнення» ситуація сильно змінилася, в основному на користь фізичних осіб, але після скасування знову повернулася до інтересів юридичних осіб.

Якщо законопроект приймуть, нові автомобілі та запчастини точно подорожчають на 10%. За даними IIA, для ввезених з-за кордону вживаних автомобілів рішення поглибить уніфікацію авторинку – за автомобілі намагатимуться розплачуватися за кордоном готівкою, щоб уникнути переплати за банківськими переказами.

Щоб законопроект було ухвалено, його потрібно зареєструвати у Верховній Раді, розглянути у профільних комітетах, проголосувати у залі парламенту, а потім його має підписати президент. Тож до подорожчання ще є час.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!