Головна Новини Нове паливо на АЗС – чи безпечне для авто?

Нове паливо на АЗС – чи безпечне для авто?

0
3255

Під час весняного дефіциту палива багато власників автомобілів пробували використовувати альтернативне паливо або біопаливо, але ці види палива були оточені багатьма міфами через їх високу доступність. Головна з них – це небезпека для автомобілів.

Насправді, оскільки біопаливо — це бензин, до якого додано біоетанол або спирт, отриманий з рослинних елементів, багато хто побоюється, що принаймні 30% цього палива складається зі спирту — досить їдкої речовини, яка роз’їдає гумові та пластикові частини паливної системи.

Однак ця властивість спирту добре відома, а тому при виробництві біопалива використовується спеціальна добавка для підвищення рН кислотного параметра. У повній відповідності з технологією змішування цей спиртовий бензин практично не відрізняється від звичайного бензину і може сміливо використовуватися для заправки автомобілів.

Проте ситуація ускладнюється тим, що виробництво біопалива відбувається прямо на нафтобазах, шляхом змішування та додавання різних хімічних присадок. На «виході» продукт має проходити ретельний контроль, але насправді держава цим фактично не займається, залишаючи якість продукту на совісті виробників.

У такій ситуації найкраще постаратися знайти АЗС, де продають якісний спиртовий бензин і постаратися не змінювати обрану вами точку реалізації палива.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Дякуємо!

Тепер редактори знають.