Водіям нагадали, що потрібно для перетину кордону автомобілем влітку 2022 року

0
705

Як відомо, від початку повномасштабної війни багато митних формальностей здійснювалось у спрощеному порядку без пред’явлення обов’язкових документів. Однак на даний час на більшості пунктах пропуску відновлено обов’язкові вимоги для перетину кордону. Ситуація повернулася майже до довоєнного стану.

Посвідчення водія для виїзду за кордон

Щоб підтвердити своє право керування, потрібно мати посвідчення водія, яке визнається за межами України. Це можуть бути національне посвідчення водія нового зразка зі строком дії (пластикове) чи спеціальне міжнародне посвідчення (паперове).

Свідоцтво про реєстрацію ТЗ та довіреність на авто (якщо за кермом не власник)

Якщо дані у техпаспорті та водійських правах збігаються, цього достатньо. Якщо ні — власник повинен підтвердити свою згоду передати вам керування. Він може зробити це особисто, якщо знаходиться у салоні, або письмово через довіреність, засвідчену нотаріусом.

«Зелена картка»

Якщо у вас її немає – це не проблема, на усіх пунктах пропуску наявні агенти, які можуть швидко її оформити. Але готуйтесь заплатити гроші – більші, ніж якщо зробити це завчасно.

Обов’язкові предмети у багажнику

За універсальними правилами дорожнього руху у кожному авто повинні зберігатися наступні предмети на випадок аварії: вогнегасник, аптечка з актуальним переліком засобів першої допомоги, знак аварійної зупинки, сигнальний одяг (жилет, що відбиває світло), змінні лампи для фар ближнього світла.

Належний технічний стан транспортного засобу

Звісно, прикордонники не будуть робити повноцінний технічний огляд автомобіля. Однак обов’язково зроблять поверховий огляд, перевірять ремені безпеки, наявність тонувальної плівки, тріщин на склі тощо.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!