Кількість імпортерів пального в Україну продовжує зростати

0
184
904952 28.04.2011 Заправочные пистолет на автозаправочной станции сети "Газпромнефть", расположенной на Симферопольском шоссе. Алексей Куденко/РИА Новости

З початку повномасштабної війни кількість юридичних осіб, які декларують ввезення дизельного пального, зросла майже у п’ять разів.

Як передає MMR, про це повідомив експерт Консалтингової групи «А-95» Артем Куюн.

За його словами, станом на липень минулого року дизпальне імпортувало 71 компанія, а вже у липні-2022 їх кількість виросла до 355. При цьому значний приріст було зафіксовано в червні-липні – плюс 196 юрособи.

Кількість імпортерів бензинів у липні цього року зросла до 105, тоді як у липні минулого року їх нараховувалось біля 36. Щодо постачальників автогазу, то торік їх було в середньому 73, зараз — майже 114.

Експерт вважає, що активізація імпортерів призвела до профіциту автомобільного газу на ринку й злету імпорту дизпального, внаслідок чого вже почали знижуватися ціни.

«На ринку пального назріває серйозна штовханина. Криза вщухала трошки повільніше, ніж починалася, але теж швидко. Ціни в гурті вже тестують дно, а маржа повертається до нормативної», — підсумував експерт.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!