Stellantis обійшов Tesla з продажу електромобілів у Європі

0
405

Концерн Stellantis, до якого входять марки Peugeot, Citroen, DS, Opel, Alfa Romeo, FIAT, Chrysler та Jeep, робить успіхи на європейському ринку. За перше півріччя 2022 група змогла продати більше електромобілів, ніж Tesla і майже наздогнала Volkswagen Group.

Як пише Automotive News Europe, Stellantis реалізував у Європі 105 413 електромобілів, тоді як Tesla продала 78 277 машин. Volkswagen Group поки попереду всіх з підсумком 116 307 екземплярів.

Найбільш продаваним електромобілем від Stellantis у Європі став Fiat New 500, який, до того же, став ще й найпопулярнішим електромобілем в Європі. З кінця 2020 року це звання утримувала Tesla Model 3.

Новий Fiat 500 також став найбільш популярним електромобілем в Італії та Німеччині. Другим за значимістю електромобілем концерну можна назвати субкомпактний хетчбек Peugeot e-208, який зайняв першу сходинку у Франції.

Втім, заради справедливості варто відзначити, що зростання продажу електромобілів Tesla у Європі сповільнилося на тлі ковідних обмежень у китайському Шанхаї, де виробляються седани Model 3 та кросовери Model Y для експорту до Європи (заводи зупиняли роботу на декілька тижнів). На результатах продажу також позначилася повільна робота нового заводу в Берліні, який складає кросовери Model Y із березня цього року.

Втім, на думку експертів, Tesla в Європі зможе відігратися з третього кварталу цього року і знову поверне собі лідерство за всіма позиціями, а загальний обсяг доставок бренду досягне 200 тисяч екземплярів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!