В одній країні Європи відмовляються від автомобілів через зростання цін на пальне

1
1090

Через зростання цін на пальне багато фінів були змушені відмовитися від поїздок на автомобілі або звести їх до мінімуму. Про це повідомляє телеканал Yle з посиланням на опитування страхової компанії LocalTapiola Group.

Згідно з даними, 44% фінських автомобілістів «відмовляються від поїздок без нагальної потреби», а ще 14% «повинні їх зупинити», оскільки вони більше не можуть собі цього дозволити. Загалом, 75% фінів сказали, що відбулися негативні зміни в приватних автомобілях через підвищення цін.

Цього літа вартість бензину та дизпалива у Фінляндії досягла історичного максимуму – понад 2,5 євро за літр. Учасники опитування зазначили, що через це вони витрачають в середньому 331 євро на місяць на обслуговування автомобіля, понад 70% з яких припадає на паливо.

«Можливо, високі ціни є сигналом для фінського суспільства до переходу на більш економічний, безпечний і екологічний вид транспорту», ​​— сказав Тапані Алавірі, керівник відділу безпеки дорожнього руху в LocalTapiola Group.

Опитування проводилося у Фінляндії з 27 травня по 3 червня, але його результати публікуються вперше. В опитуванні взяли участь 1085 жителів країни віком від 18 до 79 років, які мали або керували автомобілем протягом останніх 12 місяців. Похибка становить трохи більше 3 відсоткових пунктів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!