Найкрутіша військова машина може бути в Україні

0
2294

Зараз на передовій є багато важкої військової техніки, як-от САУ та танки, але перекидати цю техніку між різними ділянками лінії фронту просто немає сенсу.

Громадський активіст Юрій Бірюков і громадська організація «Справа громадян» знайшли партію цікавих і потрібних Україні автомобілів. Йдеться про Oshkosh M1070, найбільший трактор у світі. Такі автомобілі необхідні для перевезення військової техніки на великі відстані.

На сьогоднішній день у Збройних силах є тягачі і вагони для транспортування танків, але більшість з них сильно застаріли і мають величезну витрату палива (до 150 літрів на 100 кілометрів). Знайдені волонтерами машини мали дуже малий пробіг і, швидше за все, були в консерваційному стані.

Про вартість і кількість знайдених вантажівок волонтери не повідомляють. Згідно з публічною інформацією, одна така вантажівка Oshkosh 1989 року випуску коштує близько 600 000 євро.

Основне завдання цього авто — транспортування танків M1 Abrams. Крім цього M1070 може виконувати завдання з евакуації БТР-ів, САУ та іншої важкої військової техніки.

Автомобіль має масу 20 тонн, при цьому його повна маса становить близько 100 тонн. Усередині може розміститися 2 оператори (водія) а також є 4 додаткові місця або два лежаки. Під капотом тут стоїть 12/18-літровий двигун, який видає 500/700 к.с. відповідно. Паливного бака на 947 літрів вистачає на 523-947 літрів залежно від двигуна. Максимальна швидкість — 72 км / год / 81 км / год.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!