Дизель буде коштувати більше 70 грн за літр?

0
1570

Різке падіння офіційного курсу гривні призведе до зростання цін на пальне. Наскільки зросте ціна на пальне, кажуть експерти.

Експерти попередили, що ціни на бензин і дизельне паливо можуть подорожчати після того, як НБУ в четвер, 21 липня, підвищив офіційний курс долара до 36,56 грн, а готівкової валюти – до 40 грн. Навіть автомобільний бензин подорожчає.
Керівник “Консалтингової групи А-95” Сергій Куюн прогнозує, що ціна на скраплений газ може стабілізуватися на рівні 30 грн за літр, дизель – 60-63 грн, бензин – 55-57 грн. У той же час оптові ціни на бензин і дизпаливо зросли на 10-12 гривень.

За словами керівника Українського інституту економічного розвитку Олександра Гончарова, ціна на дизпаливо може зрости навіть до 70 гривень за літр.

“Швидше за все, українська влада намагатиметься хоча б частково закрити дефіцит держбюджету на 2022 рік за рахунок гривні та допомоги експортерам. Але традиційно це все оплачує населення, тому що буде сплеск курсу в ціні імпортних товарів, особливо різке ослаблення гривні, що призведе до подорожчання палива», – пояснив експерт можливість подорожчання пального.

Проте той же Сергій Куюн вважає, що уникнути зростання цін можна, якщо гравці паливного ринку погодяться на менший прибуток при продажу пального.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!