В Україні більше не продаватимуть бензин А-92

0
243

В Україні після початку повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ практично повністю припинилися продажі бензину А-92, який раніше мав великий попит серед українців. Директор мережі АЗС Prime Дмитро Леушкін розповів, чому це сталося та чого чекати водіям, пише today.ua.

За його словами, в Україні більше не буде бензину А-95. Принаймні до кінця війни з російськими загарбниками. чому Справа в тому, що українські нафтопереробні заводи були розбомблені окупантами, тому виробляти паливо там було неможливо. Такого палива в Європі немає, тому подіти просто нікуди.

Люшкін зазначив, що тепер в Україні продаватимуть лише бензин А-95 з Європи або місцевий бензин поганої якості. Раніше невеликі українські НПЗ використовували присадки з Білорусі, але зараз незрозуміло, де їх купувати. В результаті вироблений бензин міг стати гіршим, ніж був до війни.

Експерт закликав українських водіїв купувати бензин лише на перевірених АЗС. В іншому випадку можуть виникнути проблеми з двигуном автомобіля.

Нагадаємо, наразі в Україні не перевіряють якість пального, що продається на АЗС. У березні перевірки скасували до закінчення воєнного стану.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!