В Україні змінилися правила роботи автошкіл: як отримати водійські права

0
1392

Навчання водіїв в автошколі відбуватиметься за новим алгоритмом. Тільки після успішної здачі теорії можна приступати до курсу практичного водіння.

З неділі принципово змінюється порядок навчання майбутніх водіїв в українських автошколах. Постанову Кабмін ухвалив ще в травні, але вона набуде чинності 24 липня. Нове положення опубліковано на сайті Центру загального обслуговування МВС.

Нові правила змінюють алгоритм навчання водіїв. Тепер до уроків водіння учні можуть приступити лише після здачі теоретичного іспиту з ПДР. Крім того, теорію і водіння тепер можна вивчати в різних автошколах.

Центр загального сервісу МВС підготував покрокову інструкцію, як отримати водійські права у 2022 році. Для цього потрібно зробити п’ять кроків.

Як отримати права водія в Україні

    1. Вивчити теорію в автошколі й отримати відповідне свідоцтво, яке діє 1 рік. Внутрішні тести на права тепер складати не треба.
    2. Скласти теоретичний іспит на права в сервісному центрі МВС — це дасть можливість розпочати навчання водіння.
    3. Вибрати автошколу для практичних занять і пройти там навчання.
    4. Скласти іспит із водіння в автошколі й отримати свідоцтво (воно діє 2 роки)
    5. Скласти практичний іспит у сервісному центрі МВС і отримати водійські права.

Нові права водія в Україні — особливості й переваги

Важливий момент: учні, які успішно склали іспит, отримуватимуть нові права водія європейського зразка — їх видають із 14 червня. Замість піктограм і особливих позначок там з’явилися спеціальні коди, як у ЄС. Також є можливість поміняти старе посвідчення на права водія нового зразка.

Крім того, оскільки наша країна підписала так званий “Транспортний безвіз” із Євросоюзом, то оформлювати додаткові міжнародні права водія при поїздках у ЄС тепер не потрібно.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!