Польща змінює правила транзиту автомобілів з України

0
441

Після того, як Україна підписала угоду з ЄС про перевезення вантажів автомобільним транспортом, Польща увійшла до списку країн, куди в’їжджають вантажівки Євро-3.

Це означає, що Польща дозволяє українським компаніям використовувати для комерційних перевезень вантажівки екостандарту Євро-3.

Варто зазначити, що при плануванні маршруту необхідно враховувати, що в кожній країні ЄС діють різні обмеження екологічного класу в залежності від типу місцевості, по якій проходить та чи інша транспортна магістраль.

«Проїзд до окремих населених пунктів чи міст може бути обмежений транспортним засобам не нижче ЄВРО-4 або ЄВРО-5, а в окремих районах Австрії – лише Євро-6. Слід також пам’ятати, що в ЄС є плата за користування транспортною інфраструктурою. країни , що залежить від екологічного класу транспортного засобу. Чим нижчий екологічний клас транспортного засобу, тим вищий тариф», – пояснюють в Укртрансбезпеці.

Наразі Міністерство інфраструктури України веде переговори з представниками Франції та Швеції про доступ до вантажівок Євро-3.

Відповідно до екологічних стандартів, зазвичай мається на увазі набір цільових значень шкідливих викидів в атмосферу, яким повинен відповідати автомобільний двигун внутрішнього згоряння. З 2000 року в автомобілях запроваджено екологічний стандарт Євро-3.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!