Поляки допоможуть. В Україні подешевшає дизпаливо на АЗС

0
654

“Укрзалізниця” та польська компанія PKN Orlen домовилися про довгострокову співпрацю у сфері постачання дизельного палива.

Перехід до стратегічної співпраці став можливим завдяки успішному досвіду польської компанії в постачанні нафтопродуктів в Україну протягом останніх місяців, повідомляє Міністерство інфраструктури України.

“Зокрема, йдеться про систему та оперативне забезпечення паливом. Тож ми розраховуємо не лише на покращення ситуації з дефіцитом палива, а й на зниження ціни на дизпаливо на АЗС. Плануємо, що найближчим часом зможемо для забезпечення основних потреб у паливі – потреб Збройних сил України, аграріїв, промисловості та цивільного населення», – зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, УЗ також працює з іншими великими постачальниками нафтопродуктів, щоб наситити українську економіку необхідною кількістю палива.

Раніше “Укрзалізниця” була визначена національним імпортером палива для господарських потреб.

Концерн PKN Orlen – найбільша нафтопереробна компанія Польщі. Займається видобутком, переробкою та продажем нафти та бензину у Польщі, Чехії, Німеччині, країнах Балтії та Канаді. Найбільший акціонер – уряд Польщі ( 27,52%).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!