Власники авто із ЄС стикаються з серйозними проблемами зі страхуванням

0
350

У разі ДТП за участю автомобіля на європейському номері в деяких випадках, навіть якщо транспортний засіб застрахований, неможливо отримати відшкодування завданої шкоди.

Отже, якщо іноземець ввезе в Україну автомобіль на європейському номері та віддасть його у тимчасове користування громадянину України, поліс страхування на випадок ДТП буде недійсним, оскільки він оформлений на власника авто.

У статті наводиться приклад, коли дорожньо-транспортну пригоду оформляють в обов’язковому порядку, але відшкодування неможливо отримати навіть через суд. Судове слідство дійшло висновку, що винуватець ДТП (водій «Євоблахи») не значився застрахованою особою в полісі та особисто не ввозив транспортний засіб на митну територію України. Враховуючи це, він не може вважатися застрахованим громадянином, оскільки незаконно володіє тимчасово ввезеним автомобілем.

Тому лише тому, що зловмисник незаконно керує автомобілем з іноземними номерами, потерпілий завжди не може отримати страхове відшкодування від страхової компанії.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!