Українцям розповіли, як зміняться ціни на бензин і дизпаливо до кінця липня

0
858

Ціни на нафту на світових ринках продовжили падати. Ціна бареля чорного золота за останні тижні впала до 100 доларів, а це означає, що найближчим часом варто очікувати падіння цін на паливо на українському ринку.

Про це в коментарі UBR.ua повідомив координатор експертної групи Платформи економічних експертів Олег Гетьман.

Він зазначив, що ціни на пальне в Україні можуть впасти на 10 відсотків. Позитивно на це вплинуть не тільки зниження цін на нафту, але й те, що податки на паливо все ще сприятливі – ПДВ становить 7%, немає мит і акцизів.

«За останні тижні на світових ринках ціни на нафту впали зі 120 до 100 доларів за барель. Це означає, що протягом двох тижнів це повинно добре вплинути на наші ціни, і вони також повинні були впасти на 10 %», — Гетьман. сказав.

Експерти відзначають, що через вплив цін на нафту зміни на внутрішньому паливному ринку відбудуться не відразу, оскільки раніше завезене чорне золото ще переробляється. Крім того, нова, дешевша нафта не була відвантажена на НПЗ, тому є 2-тижнева затримка.

«Протягом двох тижнів очікується, що падіння світових цін на нафту вплине на зниження цін на пальне у нас», – сказав Гетьман.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!