Автомобілі в Австралії почнуть топити заради їхньої перевірки на безпеку

0
74
epa02985545 A car is submerged in floodwaters at Don Mueang Airport in Bangkok, Thailand, 30 October 2011. Thailand's death toll from the worst floods in decades rose to 381 on 30 October as Bangkok braced for the tail end of the deluge, government officials said. Sections of the capital, especially those in the north and areas on the banks of the Chao Phraya, were underwater. EPA/BARBARA WALTON
Незвичайний тест спрямований на перевірку безпеки водіїв та пасажирів у разі затоплення та перевірку можливості вибратися.

Нововведення до краш-тесту запровадили в Австралійській асоціації ANCAP. Починаючи з січня 2023 року, автомобілі почнуть топити. Така особливість краш-тесту пов’язана з тим, що в країну оточує океан і шанси потрапити в автомобілі під воду у місцевих досить високі.

У рамках тесту перевірятимуть, наскільки складно вилізти з опущеного у воду автомобіля. Щоб отримати задовільний бал, машина повинна буде отримати оцінку “можливо вибратися” протягом певної кількості часу.

Як відомо, коли автомобіль опускається під воду, тиск заважає відкрити двері і відповідно вибратися з авто. Самих людей охоплює паніка, що призводить до досить сумних наслідків.

Згідно з новим тестом ANCAP водій та пасажири повинні мати можливість відкрити двері та вікна протягом 10 хвилин після занурення. Якщо такої можливості немає, то відповідно виробники повинні забезпечити можливість вручну опустити шибки або оперативно виламати їх.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!