ЄС визнає українські водійські права

0
511

Європарламент підтримує рішення про тимчасове визнання українських водійських прав. Потім рішення має бути схвалено Радою ЄС і опубліковано в Бюлетені ЄС. Через п’ять днів пропозиція набуде чинності, тобто права України будуть доступні на території країн ЄС.

Про це повідомляє прес-служба Єврокомісії.

Як зазначили в ЄК, пропозиція спрямована на зменшення адміністративних вимог щодо українських біженців, які зазвичай застосовуються до водіїв з третіх країн. Тобто вимоги до водійських прав для українських біженців будуть уніфіковані та спрощені в країнах ЄС.

Так, будуть запроваджені умови визнання виданих в Україні водійських посвідчень і водійських посвідчень, продовження терміну їх дії, перевірки на випадок втрати чи викрадення, запобігання підробці чи шахрайству.

«Мета двояка: з одного боку, це сприятиме соціальній та економічній інтеграції українських біженців у приймаючих державах-членах, а з іншого боку, підтримуватиме високий рівень безпеки дорожнього руху в ЄС», – сказав Ярослав Зайчек. Заступник постійного представника Чеської Республіки.

У ЄК зазначили, що Рада ЄС планує розпочати ухвалення остаточного рішення з цього питання “якомога швидше”, причому норма набуде чинності на п’ятий день після прийняття рішення.

Важливо зазначити, що визнання ЄС українських водійських посвідчень є тимчасовим і стосуватиметься українських водіїв, яким надано тимчасовий захищений статус у межах ЄС.

«Це значно зменшує навантаження на компетентні органи держав-членів, яким в іншому випадку, можливо, доведеться обмінювати мільйони українських водійських посвідчень», – додали в Єврокомісії.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!