Новини

Nissan зніме з конвеєра електромобіль Leaf

Share

Компанія Nissan планує через кілька років зняти з конвеєра Nissan Leaf, який ось уже багато років поспіль є найпопулярнішим електромобілем у світі, в тому числі в Україні. Про це повідомляє Automotive News із посиланням на інсайдерську інформацію, пише видання  auto.today.ua.

Серійне виробництво Nissan Leaf розпочалося у 2010 році. Він став першим масовим електрокаром. І хоч дизайн першого покоління Leaf часто критикували, він все одно став лідером у своєму сегменті. У 2017 році з’явилося його друге покоління із більш традиційним дизайном.

Зараз Leaf випускають у трьох країнах – у Японії, США та у Великій Британії. Приблизно до 2025 цей електромобіль, якщо вірити інформації Automotive News, знімуть з конвеєра. Але покупцям замість неї запропонують новий електромобіль.

І хоча Nissan Leaf став найпопулярнішим електромобілем у світі, він не виправдав очікувань колишнього генерального директора Nissan Карлоса Гона. У його розробку та випуск вклали дуже багато грошей. Проте, продажі виявилися значно меншими, ніж очікувалося.

Так, очікувалося, що США щороку випускатимуть 150 000 електрокарів Leaf. Але навіть у свій найкращий рік (2014) компанія Nissan продала на американському ринку лише 30 200 автомобілів Leaf.

Тим часом раніше в ЗМІ з’являлася інформація, що Nissan Leaf в третьому поколінні сильно зміниться – він замість хетчбека стане кросовером. Можливо, кросовер якраз його й замінить.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Nissan

Останні записи

Китайський автопром зайняв понад 30% світового авторинку

У березні 2024 року на китайські автомобілі припало 33% від загального обсягу світового продажу автомобілів,…

06.05.2024

Новий електричний Mercedes-Benz G-Class випробували на льоду

Mercedes-Benz обіцяє, що майбутній EQG, також відомий як електричний варіант G-Class, стане справжнім позашляховиком. Є…

05.05.2024

Електромобілі проти машин з ДВЗ: названі найнадійніші машини

Експерти опублікували статистику поломок ADAC за 2024 рік, що підтверджує, що електромобілі залишаються надійнішими за автомобілі…

05.05.2024

Моделі Polestar отримають супершвидку зарядку за 10 хвилин

Шведські електромобілі Polestar отримають супершвидку 10-хвилинну зарядку. Шведський виробник електромобілів Polestar спільно з компанією StoreDot,…

05.05.2024

Названо автомобілі які вимагають найнижчих витрат на обслуговування та ремонт у довгостроковість

З моменту появи компанії Tesla у 2003 році керівництво цієї марки в особі Ілона Маска…

05.05.2024

Водіям підказали, як заощадити на рідині, що омиває, влітку і не зіпсувати автомобіль

З настанням теплої пори року автовласники часто заливають у бачок склоомивача замість спеціальної миючої рідини…

05.05.2024